Endinsar-se en el seient de copilot del Peugeot 208 R2, que Marcel Besolí conduirà la propera temporada en una prova del Mundial i en vuit del Campionat de Catalunya de ral·lis, representa un augment d’adrenalina immediat.

Quan es posa en marxa als revolts del circuit d’Andorra l’increment d’energia és brutal. Són 190 cavalls de potència que el pilot controla a la perfecció sense tampoc esprémer a fons un vehicle de 68.000 euros que l’equip GC Motorsport posa a la seva disposició per al 2016 després de comprar-lo a Peugeot Sport. “Faré quatre proves d’asfalt i quatre de   ter­ra del Campionat de Catalunya”, va explicar ahir abans de confirmar que també disputarà el RallyRACC Catalunya-Costa Daurada, prova del Mundial de WRC que se celebrarà del 14 al 16 d’octubre del 2016. “Si tot va bé, després també intentaria participar en alguna prova del Francès”, va comentar sobre els plans de futur.
De fet, encara no ha tancat la porta al 2015. Dissabte vinent té una cita molt important a la darrera prova del Volant RACC, el 55è Ral·li 2.000 Viratges. Després de sis proves disputades, Besolí és segon amb 98 punts, pels 106 de Ramon Cornet. “L’objectiu abans de començar aquesta temporada, que era la primera que feia tot el campionat, era quedar entre els tres primers. Un cop ja l’he complert ara intentaré guanyar”, va dir sobre una prova final que ha de conquerir esperant que Cornet no acabi entre els quatre primers. “El Volant RACC és molt complicat perquè tots els pilots anem amb el mateix vehicle”, destaca sobre una competició que també han disputat anys anteriors d’altres pilots andorrans, com ara Àlex Bercianos o Joan Carchat.

El desig per al 2016 tampoc no és menor. Besolí espera situar el Peugeot 208 R2 al capdavant de les dues rodes motrius del Campionat de Catalunya. “Serà un canvi radical. Passarà d’un cotxe bàsic a un cotxe de carreres. Però absorbeix molt bé tots els canvis”, assegura Joel Guer­rero, pilot de ral·lis i director de l’equip GC Motorsport, en què també competeix l’andorrà.

Link.

0 59

*